WAT IS YOGA?

Als je wilt weten hoe een aardbei smaakt helpt het weinig om ernaar te kijken. Je kunt eraan ruiken, hem voelen, erover lezen, weten wat je ermee kunt doen, welke soorten er allemaal zijn maar dan weet je nog steeds niet hoe een aardbei smaakt. Hetzelfde geldt voor yoga. Om te weten wat yoga is moet je het doen en ervaren.

In mijn lessen gebruik ik verschillende methodieken uit de Hatha-, Yin- en Critical Aligenmentyoga. Ze hebben allemaal hetzelfde uitgangspunt: jezelf en je lichaam beter leren kennen. Omdat dat is wat we willen, thuis zijn in ons lichaam en rust in ons hoofd.

Niet alleen op de mat maar vooral er ook naast.

Hathayoga is het met aandacht en concentratie uitvoeren van lichaamshoudingen en ademoefeningen. Je krijgt beter contact met je lichaam en je adem, gaat gemakkelijker grenzen voelen en ontspannen.

Critical Alignement Yoga richt zich op de stand van de wervelkolom. Door middel van rugrolletjes en stripjes wordt de beweeglijkheid van de rug vergroot. Het werkt niet alleen in op je spieren maar de gewoontehouding van je rug wordt verbeterd, zodat je hele rug weer gaat meedoen met bewegen.

Yinyoga is een meer verstillende en meditatieve vorm van yoga maar niet persé gemakkelijk. Door houdingen langere tijd aan te houden wordt er druk en rek uitgeoefend op je bindweefsel. Verstard bindweefsel, een oorzaak van stijfheid, wordt soepeler, je algehele flexibiliteit neemt toe.

Veel aardbeien dus, laat ze je smaken.

Bekijk hier de agenda & kosten.