WAT IS YOGA?

Als je wilt weten hoe een aardbei smaakt helpt het weinig om ernaar te kijken. Je kunt eraan ruiken, hem voelen, erover lezen, weten wat je ermee kunt doen, welke soorten er allemaal zijn maar dan weet je nog steeds niet hoe een aardbei smaakt. Hetzelfde geldt voor yoga. Om te weten wat yoga is moet je het doen en ervaren.

Uitgangspunt van alle yogalessen is jezelf en je lichaam beter leren kennen. Omdat dat is wat ik je van harte gun:  je thuis voelen in je lichaam en rust in je hoofd. Niet alleen op de mat maar vooral ook ernaast.

Omdat behoeften veranderen en ik zoveel mogelijk wil aansluiten bij die van jou heb ik een divers aanbod:

Hathayoga is het met aandacht en focus uitvoeren van lichaamshoudingen en ademoefeningen. Je krijgt beter contact met je lichaam en je adem, gaat gemakkelijker grenzen voelen, je spieren versterken én ontspannen.

Critical Alignement Yoga (CAY) richt zich op de stand van de wervelkolom. Door middel van rugrolletjes en stripjes wordt de beweeglijkheid van de rug vergroot. Het werkt niet alleen in op je spieren maar de gewoontehouding van je lichaam wordt verbeterd, zodat je hele rug weer gaat meedoen met bewegen.

In de Hatha-CAYlessen worden beide methodes gecombineerd.

Yinyoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga. Door zittende en liggende houdingen langere tijd aan te houden wordt er druk en rek uitgeoefend op je bindweefsel. Net zoals je een sinaasappel tussen je handen rolt om hem gemakkelijker te kunnen pellen, zo buig je je lichaam in allerlei houdingen om je flexibiliteit te vergroten. Je lichaam wordt soepeler, je geest stiller.

Restorative-yoga is puur gericht op ontspanning en comfort. Er zijn maar een paar liggende houdingen per les, bedoeld om je zenuwstelsel alle tijd te geven voor rust en herstel. Er wordt gewerkt met kussens, bolsters en dekens om je maximaal te laten ontspannen. Ideaal voor als je blessures hebt, te kampen hebt met ziekte, moet revalideren of gewoon ultiem wilt ontspannen. Deze lessen zijn altijd in stilte.  Ook individueel mogelijk.

Veel aardbeien dus, laat ze je smaken. Lastig kiezen?  Je kunt mij altijd bellen voor een advies op maat. 

Bekijk hier de agenda & kosten.