Ik kwam voor meer rust en balans en dat heb ik ook gekregen.

Karin

 MINDFULNESSTRAINING

Mindfulness wordt ook wel aandachttraining genoemd. En het is net zo simpel én ingewikkeld als het klinkt: je traint je aandacht. Je leert anders te kijken naar gevoelens en gedachten, meer van een afstandje. Open en zonder oordeel aanwezig zijn bij dat wat is. Onderzoek heeft aangetoond dat het werkt, vooral bij spanning, stress, somberte en pijn.

In plaats van je automatisch te verzetten tegen vervelende gevoelens probeer je er op een accepterende, niet-oordelende manier bij stil te staan.
Net als een hamster in zijn looprad, rennen wij ook vaak hetzelfde cirkeltje rond. Zijn we gevangen in vaste denk- doepatronen. Zijn ze niet meer helpend maar weet je ook niet goed hoe het anders kan.

Die patronen zijn zó vanzelfsprekend dat we ze niet eens doorhebben. Totdat je je rot gerend hebt in je rad. Er was veel beweging, maar geen vooruitgang. Pas als je kunt stoppen met rennen kun je uit je patronen stappen. Hóe je dat doet, leer je in de training door middel van lichaamsoefeningen en meditatie. Door te vertragen ga je patronen beter zien en kun je andere keuzes maken. Je vergroot daarmee je innerlijke vrijheid, veerkracht en stabiliteit.

VOOR JOU?

Je kunt vrijblijvend naar een kennismakingsbijeenkomst komen. We doen wat oefeningen, je ziet wie er nog meer zijn, ik leg dingen uit, jij kunt vragen stellen en dan wijst het zich vanzelf.

Mindfulnesstraining wordt veel ingezet bij klachten als piekeren, somberte, stress, onbegrepen pijnklachten, angst, maar ook om ‘gewoon’ jezelf beter te leren kennen.

Piekeren was iets wat ik heel veel deed. Ook wat anderen van mij dachten kon me behoorlijk bezighouden. Soms werd ik bijna gek van mijn eigen malen. Ik heb nu mezelf beter leren kennen, ben gelukkiger geworden. Ik geniet meer van kleine dingen. Ondanks dat het me moeite kostte om dagelijks te oefenen heeft het uiteindelijk voor mij een goed resultaat opgeleverd! Pieker minder en ben meer ontspannen. Het cursusboek is ook duidelijk.

Nina

DE TRAINING

De training bestaat uit acht sessies van ongeveer 2,5 uur plus een terugkombijeenkomst. In elke sessie staat een ander thema centraal zoals de bodyscan, grenzen, omgaan met stress of communicatie. Het is gericht op ervaren, je krijgt een cursusboek met theorie ter ondersteuning. Een belangrijk deel van de training bestaat uit thuis oefenen met audio-opnames. Je krijgt daarvoor een inlogcode.

AGENDA, KOSTEN EN VERGOEDING

Kennismakingsbijeenkomst: dinsdag 21 februari 9:30 tot 11:00 uur.

Data: 7, 14, 28 maart. 4, 11 en 25 april.
Geen training op 21 maart, 18 april.
Terugkombijeenkomst op dinsdag 13 juni.
Tijden: 9:30 tot 11:30 uur.

Kosten: € 450 incl. cursusboek en audio. Totaal dus 10 bijeenkomsten.

Vraag vooral bij je verzekering of een mindfulnesstraining wordt vergoed. Ik ben cat. 1 trainer, veel verzekeringen vergoeden dan een deel. En al eens aan je werkgever gedacht?

Liever een traject individueel? Kijk dan bij OP MAAT VOOR JOU.

Vermilder de wereld, begin bij jezelf.

Frits Koster

COMPASSIETRAINING:
VAN MINDFULNESS NAAR HEARTFULNESS

Compassie is het vermogen ons betrokken te voelen bij pijn en lijden van onszelf en anderen en de moed en bereidheid te hebben daar wat aan te doen.

Een vriendelijke omgang met jezelf, meer sociale verbondenheid, minder angst om fouten te maken, meer zelfrespect en begrip voor eigen tekortkomingen. Het zijn allemaal kwaliteiten die samengaan met het ontwikkelen van (zelf)compassie. En dat leer je in deze training. Zacht én moedig durven zijn.

Naast psycho-educatie middels een goed cursusboek  is het vooral praktijkgericht. Het cursusboek heet Compassie in je leven, mindfulness verdiepen met heartfulness’ van Frits Koster en Erik van den Brink en is inclusief. Ik heb mijn opleiding ook bij deze beide heren gedaan en stage gelopen bij Frits.

VOOR JOU?

Als je een mindfulnesstraining hebt gedaan,  bij mij of iemand anders,  en je behoefte hebt aan meer verdieping of vernieuwing. Ik heb niet voor niets de spiraal als symbool voor mijn praktijk gekozen: er zijn steeds nieuwe lagen te ontdekken.

Wijsheid ontwikkelen is een proces zonder einddoel.

Wijsheid zegt me dat ik niets ben,
liefde zegt me dat ik alles ben,

tussen die twee oevers van de rivier stroomt mijn leven.

Nisargadatta

DE TRAINING

De training bestaat uit acht sessies van ongeveer 2 uur. Iedere keer staat een ander thema centraal zoals ‘de innerlijke criticus’, het jaagsysteem maar ook het rust- en kalmeringsysteem. Behalve theorie is het vooral veel oefenen, vandaar dat er soms meer weken tussen een bijeenkomst zitten zodat het geleerde kan beklijven.

AGENDA, KOSTEN EN VERGOEDING

Op dit moment is er geen training gepland, individueel kan natuurlijk wel.

Ook voor deze training kun je kijken of je verzekering het vergoed (valt onder mindfulnesstraining MBSR/MBCL).