Je hebt vast weleens van yoga gehoord, en daar waarschijnlijk het jouwe van gedacht. Misschien overweeg je zelfs om je er eens aan te wagen? Iedereen schijnt het te doen, dus waarom jij niet? Toch is het zaak om je van aantal belangrijke dingen op de hoogte te stellen. Je leest ze hier:

 1. Photographs (2)Risico op rust.
  Dit is niet eens een klein risico. Doordat je bewust bezig gaat met je lichaam komt je hoofd tot rust. Je lichaam ook trouwens.
 2. Kans op zelfkennis.
  Niet iedereen zit daar op te wachten. Terwijl je heus wel weet dat je beter kunt gaan bewegen dan die zak chips weg te werken. Beetje bij beetje leer je gezondere gewoontes aan, zonder dwang maar gewoon omdat je lichaam en geest beter gaan samenwerken.
 3. Voordeel van flexibiliteit.
  Gemakkelijk je sokken aantrekken, iets onder een kast vandaan vissen, een soepele rug, wie wil dat niet? Maar ook gemakkelijker loslaten van overtuigingen die je niet verder helpen en je niet op de kast laten jagen door omstandigheden. Een flexibele geest maakt dat je gemakkelijker met stress omgaat.
 4. Daling van drukte.
  Drukte in je hoofd maar ook je bloeddruk vind het fijn om normaal te zijn.
 5. Zekerder van zuurstof.
  Doordat je bewuster gaat ademen , krijg je meer zuurstof = meer energie.
 6. Stabieler staan.
  Yoga is niet alleen maar ontspannen en goed ademen. Je brengt door de oefeningen je hele lichaam en geest beter in balans. Ook letterlijk door het doen van balanshoudingen. Moet jij eens opletten wat dat doet met je energie en gevoel van kracht in je lichaam.
 7. Mannen kunnen het ook.
  Echt waar. Probeer gewoon. Wees een kerel.
 8. Opgeven van oordelen.
  Je hoeft niet vegetarisch, slank, lenig, of vaag te zijn. Echt niet.

Donderdag 23 juni is er de Vollenhoofse Yogaproeverij. Maar liefst vier professionele docenten waar je uit kunt kiezen. Om kennis te maken met yoga of om bijvoorbeeld eens een les bij iemand anders te volgen.

Deel deze pagina:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail